„Ние сме завладяна държава“: Зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова подаде оставка

21:29, 02 мар 22 / Политика 25 5317 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Заместник-министърът на отбраната Ралица Симеонова подава оставка.

„Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „Заместник-министър на отбраната“. Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет“, пише Ралица Симеонова във Facebook профила си.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завлядана държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции“, посочва още тя.

Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник. И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност“, пише тя в заключение.

Янев към Петков: Не съм твой министър

Оставката на Симеонова идва ден, след като военният министър бе сменен и мястото на Стефан Янев бе заето от Драгомир Заков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама