Русия вън и от най-известната футболна видеоигра

19:41, 03 мар 22 / Любопитно 25 1515 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Руските футболни тимове бяха изхвърлени не само от реалния, но и от виртуалния спортен свят. Най-известната футболна видеоигра FIFA 22 извади руските отбори - клубни и национален, и футболисти, предаде bTV. 

„В знак на солидарност с украинския народ и също като толкова много хора по света, EA Sports иска незабавен край на инвазията в Украйна и призовава за мир. Следвайки примера на партньорите ни ФИФА и УЕФА, EA Sports започна процедура по премахване на руския национален отбор и всички руски клубове в игрите FIFA 22, FIFA MOBILE и FIFA ONLINE. Обмисляме активно и други промени, които ще направим“, пишат от компанията. 

Тъй като EA Sports поддържа и версия на същата игра, но в хокея, се очаква и там да бъдат премахнати руски тимове. 

В реалния живот ФИФА и УЕФА реагираха светкавично и само няколко дни след първите военни атаки на Русия срещу Украйна заявиха, че вадят националния тим на Русия от международни срещи, а клубните - от европейските клубни турнири. Националната футболна федерация на Полша първа заяви, че няма да играе срещу "Сборная" в плейофа за квалификации за световното първенство в Катар. 

И спортът „санкционира“ Русия

Международният олимпийски и параолимпийски комитети призоваха за бойкот на спортисти от Русия и Беларус за международни турнири. На Русия беше отнето световното първенство по волейбол за мъже, както и традиционния кръг от Формула 1. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама