Напрежение на Шипка: Освиркаха и замериха със снежни топки премиера

13:48, 03 мар 22 / Политика 25 2402 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Политическите събития по света белязаха и тържествата на връх Шипка в деня на националния празник у нас.

Русофили и активисти на партия „Възраждане“ освиркаха премиера Кирил Петков и председателя на Народното събрание Никола Минчев. Чуха се скандирания „Русия!“, „Предатели!“, „НАТО вън!“ и др. от множеството със знамена на Русия и партия „Възраждане“ в ръце. А докато премиерът Кирил Петков произнасяше своето слово, към него полетяха снежни топки.

Кадрите на БНТ показаха, че след това премиерът рязко тръгна към хвърлилите топките и охраната от НСО не успя да го спре. Видя се, че говори с хората, от чиято страна дойдоха освиркванията и топките, но заради продължаващото скандиране не се чу какво им казва.

„Днес не е време за политически лозунги. Време е да кажем – България над всичко, това е патриотизмът, заяви в словото си Кирил Петков. 

Хората, които са се били на този връх, са дали своя живот, не за да се разделяме, а да сме единни. Въпреки че имаше много провокатори и омраза, искам да демонстрирам, че не ни е страх от омразата, защото вярвам в единството и точно в този ден трябва да сме единни и малка група шепа, хора, които се опитват да вкарат омраза и разцепление в българския народ, няма право да определят дневния ред на този ден, каза премиерът, цитиран от БНТ.

Премиерът благодари и на руснаците и украинците за Освобождението

„Пред България се открива нова перспектива, но за да се стигне дотук е извървян дълъг и труден път на идентичност, на борба за просвета и самостоятелна църква, на борба за национално освобождение“, каза в речта си на връх Шипка председателят на Народното събрание Никола Минчев.

„Възраждане“ отрекоха да имат общо със снежните топки

В част от медиите излезе информация, че протестиращи от „Възраждане“ са целили Петков. От партията обаче отрекоха. 

Тръгнахме си 20 минути преди да дойдат кортежите на Никола Минчев и Кирил Петков. Срещнахме се долу на площадчето. Имаше хиляди българи, дошли за националния празник. По новините казали, че от „Възраждане” уцелили Кирил Петков със снежна топка. Пропагандата по националните медии не е спирала , а след като поискахме оставката на Промяната, очаквано ще се засили. Според новините целият народ е симпатизант на „Възраждане”, посочи депутатът Стоян Таслаков във Facebook.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама