Задава се поредица от дъждовни дни

07:00, 04 мар 22 25 1473 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но от юг тя отново ще се увеличи и по-късно през деня на места в Югозападна България ще превали предимно дъжд, в планинските райони - слаб сняг. В западната половина на Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София около 5°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, но след обяд над южното крайбрежие ще е значителна и там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна с превалявания от сняг, на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

През почивните дни ще бъде облачно, с валежи на повече места и повече по количество в Южна България. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в източните райони, а в събота и в Северна България и Горнотракийската низина - и дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, в събота ще е до умерен, в неделя временно ще се усили. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 2° и 7°.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама