Москва видя провокация в изгонването на дипломати от София

17:55, 03 мар 22 / Политика 25 1807 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Русия определи експулсирането на двама нейни дипломати от България като „провокация“. Руското външно министерство посочи, че си запазва правото на ответни действия, съобщава ТАСС. 

България гони двама руски дипломати и иска извинение от руското посолство

„На 2 март българските власти обявиха за персона нон грата двама дипломати от руското посолство в София. Считаме действията на българските власти, предприети в навечерието на важна за общата ни история дата - годишнината от Освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г., като откровена провокация. Руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки“, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Нова телевизия. 

Митрофанова сравни България с Донбас

Вчера стана ясно, че двама руски граждани с дипломатически статут и български генерал са разследвани за шпионаж в полза на Русия. Посланик Елеонора Митрофанова отказа да се яви в Министерството на външните работи, за да получи нотата на нашето ведомство по въпроса, вместо това тя положи цветя на Шипка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама