Делото „Милен Цветков“: Девет години затвор за Кристиан Николов

17:11, 04 мар 22 25 1925 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съдът призна за виновен Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков. Присъдата е 9 години затвор при общ режим. Признат е за невинен за умишлено престъпление.

Николов ще остане без книжка за управление на МПС за 10 години. Разноските по делото са над 40 хиляди лева.

„Светът ми свърши“: версията на Кристиан Николов за катастрофата с Милен Цветков

По-рано прокуратурата поиска 15 години затвор за Николов. Пред магистратите първо тезата си обосноваха от държавното обвинение - а именно, че Кристиан Николов умишлено е причинил катастрофата на 19 април 2020 г. Според прокуратурата затова свидетелстват множеството експертизи, доказателства и разпити на свидетели, съобщи БНТ.

По делото има данни, че подсъдимият редовно е употребявал наркотици, твърдят прокурорите, и посочват, че в мобилен телефон, открит в дома на Николов, са открити чатове, в които подсъдимият е поръчвал дрогата. Според прокуратурата автотехническата експертиза ясно доказва, че се изключва версията за заспиване зад волана от Николов, тъй като траекторията на джипа на подсъдимия е щяла да се промени, а това не се е случило.

Експертизи по делото доказаха, че в кръвта на Кристиан Николов е имало три вида дрога.

В последната си дума подсъдимият за смъртта на Милен Цветков помоли съда за снизходителност, като каза, че съжалява за смъртта на журналиста и поиска прошка от близките си заради това, през което преминават заради него, пише БНР.

От началото на процеса защитата на Николов оспорва обвинението в умисъл, което му беше повдигнато заради откритите в кръвта му наркотици: „Самата употреба на наркотици не формира евентуален умисъл. Ние считаме, че обвинението, първо, е доказано само за непредпазливост, и че наказанието трябва да бъде под 10 години“, каза адвокат Константин Симеонов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама