Изхвърлиха художествената гимнастика на Русия и Беларус

17:01, 04 мар 22 / Спорт 25 2016 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Поредна санкция за спортистите от Русия и Беларус. Международната федерация по гимнастика (ФИГ) изключи атлетите на двете страни от участие във всички международни състезания.

Руските и беларуските атлети и официалните лица, сред които и съдии, няма да участват в състезания на ФИГ от 7 март до второ нареждане“, пише в сайта на ФИГ.

Това означава, че представители на Русия и Беларус няма да участват на предстоящите Световни купи по художествена гимнастика. Първата за годината е в Атина от 18 до 20 март, а след това е тази в София от 8 до 10 април, пише bTV.

Ударът по руската гимнастика е огромен, тъй като ансамбълът и индивидуалните състезателки на „Сборная“ винаги са основен фаворит за златните медали.

Това е поредната санкция за спортистите на двете страни след нахлуването на руските войски в Украйна. МОК също забрани на параолимпийците им да участват на Игрите в Токио. ФИФА и УЕФА пък наказаха Русия, като изхвърлиха клубните ѝ тимове от евротурнирите и отнеха правото на „Сборная“ да участва в плейофите за световното първенство в Катар.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама