Борисов: Установих, че в България има две партии - ГЕРБ и МГЕРБ

15:09, 05 мар 22 / Политика 25 1765 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пред активисти на ГЕРБ в Търговище бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов отхвърли обвиненията на правителството, че младежите на ГЕРБ са отговорни за хаоса по бензиностанциите в сряда. По думите му от формацията са притеснени от евентуални репресии срещу младежката организация.

От казаното от вчера от Кирил Петков и Асен Василев установих по безспорен начин, че в България има две партии - ГЕРБ и Младежкия ГЕРБ. Щом може младежката организация да стигне един милион, въпреки че толкова са ни избирателите в момента... Ако не беше далаверата с машините - толкова щяха да са“, заяви бившият премиер.

Припомняме, че повод за думите му станаха изявления на управляващите. Вчера премиерът Кирил Петков обвини младежите на ГЕРБ, че са предизвикали паниката около цените на горивата, а вицепремиерът Асен Василев напомни, че Наказателният кодекс предвижда 5 години затвор за това.

Тъкмо оправихме държавата, дойде „Промяната“ и ви върна в първи клас. Колкото по-бързо си заминат, толкова по-добре – щетите ще са по-малки“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Мediapool“Според лидера на ГЕРБ за вдигането на цените на горивата няма външна причина. 

Борисов призова кабинетът да освободи горива от държавния резерв

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова в събота за незабавно освобождаване на горива от държавния резерв и цените им да станат по 2 лева. 

„Предложихме им няколко пъти да освободят Държавния резерв, има и Държавна петролна компания. Оставете горивата на 2-та лева, за да могат хората да работят. Вчера, след като се уплашиха от Младежкия ГЕРБ в Германия, техният федерален министър на икономиката направи това, което аз предлагам от няколко дни“, коментира Борисов.

Той показа сравнителни таблици с цените на газта, тока и хляба от 4 март миналата и тази година. „От миналия юни досега цените са се качили с близо 100 процента. Токът със 700 процента, никакви компенсации. Газът двойно и тройно, стана 18 хиляди лева заплатата на президента“, заяви Борисов.  

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама