Студен и ветровит понеделник

07:00, 07 мар 22 25 1399 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Седмицата започва с вятър и ниски температури. През деня той ще се ориентира от север-северозапад, като ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Максималните ще са предимно между 2° и 7°, в София около 3°.  

Над Черноморието ще е предимно облачно. През деня само на отделни места с превалявани от дъжд, сутринта в северните райони примесен със сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.                  

Във вторник и сряда ще бъде предимно облачно. На места ще има валежи от сняг, ще са предимно слаби, но през първия ден в Родопската област все още ще са по-съществени като количество. Ще застудява с вятър от север-североизток, който отначало ще бъде слаб до умерен, в сряда отново умерен. Минималните температури в по-голямата част от страната във вторник ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 1° и 6°, в сряда сутрешните с 1-2 градуса по-ниски, а дневните - почти без промяна, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама