Гешев лично посрещна семейства на украински магистрати

10:46, 07 мар 22 25 1699 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

92-ма членове на семейства на служители на съдебната власт в Украйна пристигнаха тази нощ в България. Заради мобилизацията на мъжете в Украйна пътуващите са само жени и деца. Те идват от градове, в които се водят военни действия и ще бъдат настанени в България в почивна база на прокуратурата, предаде БНР.

Евакуацията е била организирана в рамките на 24 часа, заяви главният прокурор на България Иван Гешев, който беше на границата при Дуранкулак, за да посрещне двата автобуса от Украйна.

Пристигналите в България жени и деца са предимно бесарабски българи, които сами са пожелали да бъдат евакуирани в нашата страна, посочи Иван Гешев и допълни, че е подготвил предложение за предоставяне на две бази на прокуратурата за настаняване на бежанци, което трябва да бъде обсъдено от пленума на Висшия съдебен съвет. В тях ще могат да бъдат приютени още около 200 човека.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама