България влезе в „черния списък“ на Русия

13:29, 07 мар 22 25 3080 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руското правителство одобри списък на чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Русия, сочи заповед на кабинета, предаде БГНЕС, като се позова на РИА Новости.

България е част от „черния списък“, макар и да не е спомената изрично. Страната ни е включена в него като част страните от ЕС“.

Австралия, Великобритания, страните от ЕС, Исландия, Канада, Лихтенщайн, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Сан Марино, Сингапур, САЩ, Тайван, Украйна, Черна гора, Швейцария и Япония са споменатите. 

Заповедта е изготвена в рамките на президентски указ от 5 март 2022 г. Според документа правителството, руските граждани и компании, които имат задължения в чуждестранна валута към чуждестранни кредитори от списъка на недружелюбните държави, ще могат да се разплащат по тях в рубли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама