Официално: ЕС разглежда кандидатурите за членство на Украйна, Грузия и Молдова

11:17, 08 мар 22 25 1552 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Държавите от ЕС се споразумяха да започнат дългия процес на разглеждане на кандидатурите за членство, подадени от Украйна, Грузия и Молдова, съобщиха дипломати цитирани от БГНЕС.

Миналата седмица бившите съветски републики подадоха символични молби за присъединяване към блока, след като Кремъл започна нападението си срещу Украйна.

Възможно ли е незабавно членство в ЕС?

Ходът на 27-те държави членки е първата стъпка в известния със своята сложност процес на вземане на решение за допускане на нови членове на блока.

Процесът на преговори за присъединяване може да отнеме години, но странитечленки очакват още сега Европейската комисия да предложи възможности за привилегировано партньорство с тях. Очертава се темата да е сред акцентите на срещата на евролидерите в края на седмицата във френския град Версай, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама