Излиза филм за пожара в „Нотр Дам“

20:10, 08 мар 22 / Култура 25 2044 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Почти три години след пожара в катедралата „Нотр Дам“ в Париж, режисьорът Жан-Жак Ано засне филм за драмата и „каскадата от неизправности“, почти провалила спасяването ѝ.

Парижката катедрала „Нотр Дам“ ще бъде отворена отново през 2024 г.

Когато се зачетох в документите за пожара, не можех да повярвам, но всичко се оказа вярно“, каза режисьорът, който е получил достъп до протоколите от разследването и е разговарял с основните действащи лица в гасенето на пожара. От началото до края е имало поредица от неизправности, неуспехи и абсолютно неправдоподобни пречки, посочи той. 

Епичният и амбициозен филм на 78-годишния режисьор е първият за пожара в катедралата от 15 април 2019 г. Той обхваща драмата от първия пушек в края на следобеда до пълното изгасяне на пожара, пише БТА, като се позовава на АФП. 

Започва реставрацията на главния орган на "Нотр Дам"

Филмът излиза по екраните във Франция на 16-и март.

Жан-Жак Ано печели „Оскар“ с „Победа с песен на уста“ от 1976 г. Той режисира също „Името на розата“, „Любовникът“, „Седем години в Тибет“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама