Наводнения в Австралия, хиляди са без дом

11:11, 09 мар 22 / Свят 25 1706 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Мащабни наводнения в Австралия. Отправено е предупреждение за евакуация на жителите на Сидни, тъй като има риск от преливане на язовир.

Премиерът на Австралия Скот Морисън обяви намерението си да оповести национално извънредно положение, съобщаваt SBS News, цитирани от БНР.

Някои градчета и квартали са напълно потопени, без дом вече са над 100 000 души, без ток са други 44 000, има жертви. Селища са с прекъснати комуникации, хората там няма как да бъдат снабдени с храна и да им бъде оказана медицинска помощ.

Засегнатите жители са недоволни от липсата на реакция и помощ от страна на държавата. В резултат на критиките правителството обяви, че дава еднократна помощ от 1000 австралийски долара на възрастен и 400 долара на дете.

В социалните медии критиката към управляващите продължава, защото, „глобата за липса на aнтигeнен тecт е 5000 долара, а когато си останал без нищо, получаваш еднократно само хиляда“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама