Димитров вместо Джокович във втория кръг в Индиън Уелс

10:33, 10 мар 22 / Спорт 25 1538 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Здравните власти в Съединените щати отказаха да допуснат Новак Джокович до участие на Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс, защото не е ваксиниран срещу коронавируса.

Сърбинът беше включен в жребия за надпреварата, но без да се знае дали ще може да влезе на територията на САЩ, а в крайна сметка властите в страната не му издадоха необходимото разрешение. 

Мястото на носителя на 20 титли от Големия шлем в схемата ще бъде заето от Григор Димитров. Българинът се класира директно за втория кръг, където ще срещне победителя от мача между Джордан Томпсън и Давид Гофен.

Джокович слиза от върха в мъжкия тенис

По правилник мястото на Джокович в схемата трябва да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите извън списъка с поставените играчи, а това е №33 Димитров. Хасковлията вече е втори поставен и избегна тежкия жребий, според който можеше да се изправи срещу Александър Зверев още във втория кръг, предаде БНР.

Самият Джокович прие спокойно новината и призна, че е очаквал подобно развитие. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама