„София Филм фест“ започва тази вечер

13:10, 10 мар 22 25 1606 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„София Филм Фест“ започва тази вечер в Зала 1 на НДК. 26-ото издание на международния кинофестивал ще поднесе много изненади с над 80 заглавия и звездни гости.

Отличието на Столичната община за принос към изкуството на киното се присъжда на режисьора, сценарист и писател Анжел Вагенщай в годината на неговия 100-годишен юбилей.

Холивудските звезди, родени в Украйна

Специални гости на феста са майсторите на режисурата Тони Палмър и Лех Майевски. Сериозно присъствие ще има балканското кино - премиери ще направят копродукциите с българско участие „Как се научих да летя“ на Радивое Андрич и „Мрак“ на Душан Милич.

Началото на „София Филм Фест“ тази вечер дава премиерният филм на Клер Дени „Двете страни на острието“ с Жулиет Бинош в главната роля. Сюжетът проследява отношенията в една семейна двойка, която има стабилна връзка в продължение на десетилетие. Но така изглежда реалността на пръв поглед. Оказва се, че жената не е безразлична към… най-добрия приятел на своя съпруг.

Сред акцентите в програмата е японският филм „Карай колата ми“ с 4 Оскар номинации и „Спенсър“ за принцеса Даяна с номинация за Оскар за Кристен Стюарт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама