Мразовит петък

07:00, 11 мар 22 25 1461 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен вятър от север-североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 2° и 3°. В София минимална температура около минус 9°, максимална - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но през деня ще е без валежи. Обявен е жълт код за умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 0°-2°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 11° , на 2000 метра - около 16°.                            

През почивните дни ще се задържи студено за средата на март. В събота облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще остане от север, слаб, в Източна България до умерен. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5, а максималните в много райони ще са близки до 0°. В неделя вятърът ще е слаб от северозапад, облачността ще намалява, в по-голямата част от страната до слънчево, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама