Почина ягуарът Крейзи от Софийския зоопарк

13:56, 10 мар 22 / София 25 1964 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Почина женският ягуар Крейзи на преклонната 18-годишна възраст. Тя бе едно от най-обичаните и популярни животни в Софийския зоопарк и ще липсва много на гледачите и посетителите. 

В природата ягуарите живеят максимално до 12 години, а в зоопарковете могат да доживеят до 16-18 години. Крейзи е родена през 2005 г. в Ловешкия зоопарк и от 2006 г. е част от голямото животинско семейство на Зоологическа градина – София. „Въпреки напредналата си възраст, Крейзи бе енергична и игрива, а през последните две години споделяше и пространството си с по-младия от нея мъжки ягуар Наварино“, посочват от зоопарка. 

Софийският зоопарк участва в Европейската програма за застрашени видове за ягуарите и се водят разговори за осигуряване на млади ягуари за зооколекцията на „Зоологическа градина-София“.

Припомняме, че в края на миналата година си отиде и емблематичната слоница на Софийския зоопарк - Артайда. Тя бе на преклонната за слоновете възраст от 58 години. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама