„Няма пряка заплаха, защо да идват натовски самолети да ни пазят?“

12:29, 13 мар 22 / Политика 25 1549 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се обяви против това холандски изтребители F- 35 да бъдат изпращани в България, защото в това по думите ѝ „липсва логика и разум“.

„Всички специалисти и анализатори твърдят, че няма пряка заплаха за България. Защо да идват натовски сили и самолети да ни пазят? От какво?“, коментира тя в ефира на БНТ.

Против санкциите срещу Русия

„Виждам, че и Европа, а и партньорите в коалицията започват да се доближават до позицията на БСП за санкциите. Благодаря им, че проявяват разбиране, защото ние понякога сме коректив в тази коалиция“, коментира още Нинова.

Петков: Може да искаме изключение от санкциите за вноса на руски газ

„Времето показа, че тези санкции са вредни и за България, и за Европа, и за света и започна едно отрезвяване за тези хард санкции, които са удар за икономиката. И самият премиер Кирил Петков каза, че ние няма да подкрепим санкции, които България не може да понесе“, коментира вицепремиерът.

Против износа на оръжия за Украйна

Тя добави, че няма да позволи износ на военна продукция за Украйна, защото за нея „много по-висш приоритет е мирът и това България да не бъде въвлечена във война“.

„Сърцето ми е с Украйна, но няма да им дам оръжия“

Решението на конфликта е в преговори, не е във военни действия, нали така - това е общата позиция. От друга страна казват - ето ви оръжия, за да продължавате да се биете. Тези две неща са абсолютно несъвместими. Ето затова е категоричната ни позиция срещу износа на Украйна с оръжия“, обясни Нинова.

На въпроса къде сме ние в този сблъсък и къде България ще попадне след прокарването на новата Желязна завеса, Нинова отговори. Ако сме последователни и отговорни хора, трябва да попаднем на българския национален интерес. За мен водещ е българският национален интерес.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Права е 16:53, 13 мар 22

За изненада на мнозина Нинова се оказа добър управление, по добър от партиен лидер и с много разум по отношение на войната

2 Малинова 16:55, 13 мар 22

Във всеки случай демонстрира държавническо мислене

3 Държавническо мислене 16:56, 13 мар 22

Във всеки случай демонстрира държавническо мислене

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама