„Тук ви лъжат“: Руска журналистка се опълчи на Путин в ефир

22:15, 14 мар 22 25 3282 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната“.

С това послание, написано на плакат, руска журналистка от Първи канал прекъсна централната новинарска емисия на телевизията. Марина Овсянникова мина с плаката си зад говорителката, която съобщаваше руската версия на новите от деня.

Действията на журналистиката са изключителни в условия на безпрецедентна цензура на всички медии в Русия, на които е забранено да говорят неща различни от основната кремълска линия.

Според информация на ТАСС, Овсянникова вече е задържана и я очаква админстративно дело в Москва. Самата телевизия пък вече проверяла инцидента, както тя го нарича, съобщи clubz.bg.

Това е героичното момиче с плаката Спрете войната!”, което се появи в кадър зад говорителката по Първи канал. Казва се Марина Овсянникова, сътрудник е на телевизията. Има две деца. Видеото по-долу е записано преди да я арестуват. Ето какво казва тя в него”, пише Манол Пейков от „Демократична България“ във Facebook. Преводът на думите й е негов.

Това, което се случва в Украйна, е престъпление. Русия е страна агресор. И отговорността за тази агресия лежи на съвестта на един-единствен човек – и този човек е Владимир Путин. Баща ми е украинец, а майка ми – рускиня. Те никога не са били врагове. А колието на шията ми е символ, че Русия незабавно трябва да спре тази братоубийствена война. И че нашите братски народи все още могат да постигнат помирение помежду си. За съжаление, през последните години работих в Първи канал, занимавах се с кремълска пропаганда. И в момента много се срамувам от това. Срамувам се, че позволявах да се говорят лъжи от екрана на телевизора. Срамувах се, че позволявах да бъдат зомбирани руските хора. Мълчахме през 2014 година, когато всичко това едва започваше. Не излязохме на митинги, когато Кремъл отрови Навални. Ние просто безмълвно наблюдавахме този античовешки режим. И сега от нас се отвърна целият свят. И още десет поколения наши потомци няма да могат да измият позора от тази братоубийствена война. Ние сме руски хора, мислещи и умни. Единствено от нас зависи да спрем това безумие. Излизайте на митинги. Нищо няма да ви сторят. Не могат да хвърлят в затвора всички ни”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама