Волен Сидеров нахлу в Нова телевизия

17:22, 15 мар 22 25 2408 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров нахлу в Нова телевизия.

От медията съобщиха, че той е искал да разговаря с нейни представители. Сидеров твърди, че телевизията има тенденциозно отношение към партията, която той представлява.

През цялото време всичко случващо се беше излъчвано и по партийната му телевизия на живо.

Нова телевизия излезе с позиция за случилото се: „NOVA счита за недопустимо поведението на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който нахлу днес в сградата на медиата, придружен от своята съпруга Деница Гаджева и екип на партийната телевизия „Алфа“. NOVA осъжда категорично агресивните действия на Волен Сидеров към журналисти и служители на медиата. По повод на твърденията му, че NOVA има тенденциозно отношение към партията, която представлява, медиата заявява, че политици не могат да се намесват в редакционната ѝ независимост“.

Съветът за електронни медии също излезе с позиция по темата, като апелира политиците да се придържат към демократичните ценности и да не търсят евтина сензация. „СЕМ осъжда всяка политическа интервенция в независимите медии. Конституцията на Република България и Законът за радиото и телевизията забраняват намеса от страна на политическите и икономическите субекти в дейността на медиите. Съветът напомня на представителите на телевизия „Алфа“, че запазването авторитета на професията и взаимното уважение между медиите са основополагащи етични правила“, се посочва в позицията.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама