Скрили ли са спецслужбите информация за руската инвазия?

10:26, 16 мар 22 / Политика 25 1296 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Скрили ли са българските спецслужби информация за руската инвазия. Това ще проверява Комисията по обществен ред и вътрешна сигурност обяви председателят ѝ ген. Атанас Атанасов.

Имам съмнения, че спецслужбите са скрили информация от правителството и парламента за готвещото се нахлуване на Русия в Украйна“, обяви той в ефира на Нова телевизия и посочи, че „Демократична България“ ще поиска кореспонденцията с нашите партньорски служби.

„Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има”, каза той.

Атанасов бе категоричен, че в службите има руска агентура. Той уточни, че шефовете на българските служби са на няколко месеца и вината не е тяхна, но трябва да се направи цялостен преглед на личния състав. „Трябва да се види кои са къртиците и това да се направи бързо“, подчерта съпредседателят на „Демократична България“.

Радев да си знае мястото

Шефът на вътрешната комисия призова държавният глава Румен Радев „да си знае мястото“, напомняйки, че външната политика на страната се води от правителството. Думите му идват, след като преди два дни президентът привика военния министър, за да поиска възможно най-бързо да се осигури охрана на българското небе от български пилоти с български самолети.

Президентът настоява български самолети да охраняват небето ни

„Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия”, каза още Атанасов.

Според него до момента премиерът взима правилни позиции.

„Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат“, поясни още председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама