Гешев не се притеснява от Кьовеши

14:46, 16 мар 22 25 1644 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Нямам от какво да се притеснявам. Притеснява ме само едно – постоянното нарушаване на принципа на върховенство на закона и принципа на разделението на властите от българските политици. Не виждам допирна точка между българската и европейската прокуратура. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в парламента преди днешното заседание на правната комисията.

Коментарът му идва в момент, в който европейският главен прокурор Лаура Кьовеши разговаря в Министерски съвет с премиера Кирил Петков.

Петков се среща с Кьовеши

Той добави, че срещата му с Лаура Кьовеши ще се проведе в четвъртък.

Тя е в България по негова покана, а сред темите на разговор са приоритетите на правителството за борба с корупцията и за съдебна реформа, както и взаимодействието между двете институции, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:35, 16 мар 22

Не се притеснява, обаче така се е вкиснал, гащичките му треперят и започна да говори за върховенство на закона и за разделение на властите, които сам отричаше. Направи държавен преврат с нахлуването в Президентството. Давай си неграмотнико оставката, вземай си Борисов, Пеевски, Доган и Цацаров, а и Данчо ментата с Хамид, и марш към затвора. Има и една Менда, както и Горанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама