„Берлинале“ изключва от фестивала руски институции и делегации

16:05, 16 мар 22 / Култура 25 1627 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Организаторите на Берлинския филмов фестивал („Берлинале“) ще изключат от фестивала руски институции, делегации и лица, които подкрепят руските власти в ситуацията в Украйна. Това се посочва в изявление на организаторите на събитието.

Румънски филм спечели голямата награда на „Берлинале“

В светлината на инвазията на Русия в Украйна „не може да става дума за изключване на режисьори или културни дейци от „Берлинале“ или за изолирането им на национална основа“, се казва в изявлението. В него се изтъква, че фестивалът ясно се противопоставя на общия бойкот на културни произведения въз основа на техния произход.

И „Златната мечка“ на Берлинале отива при…

„Друго нещо е да изключим от участие в „Берлинале“ официалните държавни, а в случая руски институции или делегации, както и личности, които подкрепят властите“, подчертават организаторите на фестивала, цитирани от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама