Тайните на барбекюто ще разкриват тази събота на Женски пазар

10:30, 18 мар 22 / София 25 1693 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

2nd WeekEnd Pop Up/Женски Пазар ще Ви очаква отново и този уикенд (19 и 20 март) от 10.00 до 20.00 часа на познатото място – Женски пазар.

Организатори са „Пазари Възраждане“ ЕООД - дружеството, което стопанисва Женски пазар и Шеф Йован Яневски от The Holy SMokes. Weekend Pop UP/Женски Пазар вече се проведе веднъж в началото на месец март и посрещна повече от 2000 ценители на хубавата храна и забавление. Това е продължение на популярните уикенд пазари - WEEKEND ПАZAР, от които в края на миналата година се проведоха 8 събития. 

Женски пазар – модерно градско пространство №1 за 2021 г.

Вторият Weekend Pop UP/Женски Пазар продължава концепцията на ръководството на Женски пазар на неговата територия да се случват различни събития, които да променят облика на пазара, да привличат различна аудитория и да трансформират мястото в модерно градско пространство, каквито са пазарите в големите европейски градове.

Задължителната музикална програма в събота ще започне в 10.00 часа с Пинг Понг Галя DJ, след нея ще забие Chris McArthur. След 14.00 часа идват ред на PPL of Maha и Дует Шо Ша, а точно в 16.16 ще пее „Гласът на България“ – Ния Петрова. Припомняме, че по време на първия WeekEnd Pop UP младежката формация от Перник кукерите „Юноши“ гониха злите духове на Женски пазар. 

В неделя гостите на Женски пазар ще могат да научат тайните на истинското барбекю - шеф Йован Яневски от The Holy Smokes BBQ ще покаже какви са приликите и разликите между балкански, американски стил на барбекю и месото на скара. А и не на последно място ще разкрие тайната на подправянето. Този уъркшоп по стара традиция ще се проведе малко след 15.00 часа, а началото на мастър класовете ще започне в 12.00 часа с показно на Рори Милър как се прави вкусно и здравословно такос за деца.

След него шеф Виктор Жечев от Podlez ще ни разкаже за своята невероятна любов и отношение към „стрийт фууд“ културата. Шеф Тихомиров от Hell`s Kitchen ще направи пазарна обиколка на Женски пазар, ще пазарува и в „крачка“ ще измисли менюто, но идеята е да създаде кулинарен шедьовър за хората от пазара като приготви ястието с техните продукти. Това ще се случи малко след 14.00 часа, а финалът на кулинарната академия ще е около 16.00 часа със Сиси Симеонова от Foody.to, която ще фокусира вниманието ни върху разхищението на храна и възможностите да спасиш вкусната храна преди да изтече срокът й на годност. 

Събитието ще протече при спазването на всички задължителни противоепидемични изисквания. 

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама