Големите кавички: „Къде е Кирил Петков, по мъжки ли се разбира с Нинова?“

16:05, 17 мар 22 / Големите кавички 25 1696 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Бели гащи, риене на сняг и кражби

Къде е Кирил Петков, по мъжки ли се разбира с Нинова? Това попитаха от ГЕРБ, след като днес премиерът не се яви в парламента, за да разясни на депутатите идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор по договорите заради войната в Украйна.

„Ако преди време въпросът , който вълнуваше българското общество беше „Кой“, днес въпросът е „Къде“. Къде е Кирил Петков? Защо председателят на българския парламент се е превърнал в параван, зад който се крие безпомощният министър-председател…“, обяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Въпросът къде е Кирил Петков тежи с още по-голяма сила и при факта, че насоченото за днес заседание на Министерския съвет беше отменено. Няма го в Парламента, няма го в Министерския съвет. Някъде евакуирал ли се е? Или ползва форсмажорно обстоятелство на непреодолима сила, за да излезе пред народните представители от всички парламентарни групи и да обясни как Корнелия Нинова изземва функцията му на министър-председател и диктува не само дневния ред на обществото, дневния ред на Министерския съвет очевидно, но и дневния ред на Народното събрание“, продължи тя.

„Ще поканим министър-председателят да даде конкретни отговори. Защото в противен случай ние бихме имали само едно обяснение – Корнелия Нинова го е е извикала някъде и се разбират като мъже!“, каза още Десислава Атанасова.

Сама срещу всички: Никой не подкрепи идеята на Нинова за режим „Форсмажор“

„Възможно най-големият форсмажор е да дадеш на БСП да ти управляват икономиката и земеделието. Това значи две неща – срив на икономиката и изчезване на хляба. Гледали сме ги и двете“, на свой ред добави депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„От дни мълчат всички. Дори онези, които не спираха да говорят в продължение на години и се възмущаваха от най-дребното нещо. Толкова тихи и кротки хора като Христо Иванов, Атанас Атанасов, Иво Мирчев и всички други общественици, депутати от бившата десница, аз не съм срещал отдавна. Така култура на поведение, такова разбиране на идеите на г-жа Нинова, аз не съм виждал. Съжалявам за техните избиратели, които са били подлъгани и подведени", допълни той.

По-рано от трибуната на парламента Биков заяви: „Форсмажор означава непреодолима сила. Непреодолимата сила в този кабинет се нарича БСП. Всичко започва с форсмажор и завършва с форсминор“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:33, 19 мар 22

Оф, като видя физиономията на тая прос_таке_са, ми става лошо. Герб и ДПС са срам и позор за България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама