Радев за ареста на Борисов: Не се меся

11:06, 18 мар 22 / Политика 25 1418 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не се меся в работата на правоохранителните органи, но справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът. Това заяви пред журналисти в Стара Загора президентът Румен Радев по повод снощния арест на бившия премиер Бойко Борисов.

На въпрос дали арестът на Борисов е отвличане на вниманието от посещението на американския министър на отбраната, Радев каза, че за това трябва да се попита премиерът.

„Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени“

„Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците“, заяви още държавният глава, цитиран от БНТ.

Той е категоричен, че решение за ПВО трябва да се вземе от парламента.

„Нашата основна задача е да не допуснем гражданите, стратегическите ни обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана. На териториите на съседни държави падат дронове със заряди. Ние не трябва да допуснем това да се случи на наша земя“, посочи Румен Радев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама