„Арестът трябваше да се случи - има много въпроси към Борисов“

10:58, 18 мар 22 / Политика 25 1416 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Рано или късно щеше да дойде денят, в който ГЕРБ щяха да бъдат разследвани. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов след снощния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Много майки съм разплакал, дойде и моят ред“: Реакциите след ареста на Борисов

„По-скоро гледам на това като на нещо, което трябваше да се случи, защото има страшно много въпроси към Бойко Борисов и въпросните министри, на които нямаше отговор. Политическата ситуация и институционалната ситуация в прокуратурата беше така създадена, че да не може да им се търси отговорност. Това, че в крайна сметка се стигна до такива усилия, е нещо очаквано и логично“, заяви още Христо Иванов, цитиран от БГНЕС.

Според него ГЕРБ са показали, че са кооперация за осигуяване на безнаказаност. „Естествено, че сега ще истеризират, ще твърдят какво ли не, но е добре да се придържаме към фактите“, заяви още Христо Иванов. Според него тази страница трябва да бъде затворена без реваншизъм и да се действа така, че промяната да се случва по закон.

Митрофанова предупреди България за оръжията за Украйна

Той коментира и темата с Украйна. „Нашата позиция остава същата и тя е следната: България има пряк интерес Украйна да успее да се защити. Ако Украйна не успее да се защити, ние сме следващите в списъка на Путин“, каза още Христо Иванов.

Според него България трябва да окаже всяка помощ на Украйна, за да успее и това трябва да се случи в разговори с останалите партньори в ЕС и НАТО. „Ние ще подкрепим, включително изпращане на оръжие“, посочи той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Калин 09:37, 19 мар 22

Казва човекът, обслужващ едни от най-големите олигарси у нас от кръга Капитал!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама