„Има пълзящ фашизъм в страната“

11:27, 18 мар 22 / Политика 25 1609 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Има пълзящ фашизъм в България с тази полицейщина през последните над 12 години. Това коментира в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след ареста на Бойко Борисов.

„Искам да видя какво е основанието, какви са заповедите, дали е извървяна процедурата“, заяви той, като отбеляза, че обяснението за „неотложност“ на действията на МВР напомня на това при обиските в хода на акциите срещу контролирания вот – операции, които Карадайъ смята, че са били специално насочени срещу ДПС.

Ако не защитаваме върховенството на закона, всеки с власт ще прави репресии, заяви лидерът на ДПС, цитиран от bTV.

Върховенство на закона, но без реваншизъм

Ние сме за върховенството на закона, но имаме една добавка – без реваншизъм. Отправихме я и към президента Румен Радев преди време, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Ние няма да ставаме адвокати на никого. Който е погазил закона, трябва да отговаря, независимо от коя партия е, включително и от нашата. Но това трябва да се извършва по законовите процедури, категоричен бе той.

 

Адвокат на Борисов няма да ставаме, но ще защитаваме всеки, срещу когото има упражнена репресия, полицейщина и той е преследван не по закон. Запомнете, че за нас не са празни думите: всеки е невинен до доказване на противното. Доказването става в съда, подчерта Йордан Цонев.

ДПС ще защитава и сегашните министри, и сегашния премиер, ако един ден това се наложи. Но както гледаме, май ще се наложи, каза Цонев, цитиран от „24 часа“. И подчерта: „ДПС ще настоява отговорността да бъде търсена по закон!”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама