„Скоро ще празнуваме победата“: Зеленски посети киевска болница

12:04, 18 мар 22 25 1897 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Украинският президент Володимир Зеленски посети пострадали от войната, настанени на лечение в киевска болница. „Скоро украинците заедно ще празнуват победата над Русия. Не би могло да бъде по друг начин, когато в нашата страна има такива силни семейства“, увери държавният глава, цитиран от БНТ. 

Руски ракети поразиха район на Лвов

От 16-годишна пациентка той научи, че се е превърнал в звезда в социалната мрежа Tick-Tock. „Всички ви подкрепят в Tick-Tock“, каза Катя Власенко, а думите ѝ предизвикаха усмивка у президента и обкръжението му. „Значи окупирахме Tick-Tock?“, попита той. „Всички говорят за теб, всичко е за теб“, отвърна тя.

Катя Власенко получи букет от държавния глава. Тя е пострадала, когато колата на нейното семейство попаднала под обстрел докато бягали от руските сили.

Бомбоубежището под сринатия театър е спасило повечето хора

По време на визитата държавният глава подарил на друго 8-годишното момченце плюшена играчка. Сестра му го е защитила, докато са били под обстрел от руски военни. Той и майка му са получили сериозни наранявания, докато бягали от Ворзел, северно от Киев.

Междувременно Зеленски съобщи, че тази вечер отново е разговарял с френския лидер Еманюел Макрон. Двамата са подчертали необходимостта от продължаване на мирния диалог. Президентът е изтъкнал необходимостта да се укрепи антивоенната коалиция. 

Защото без култура, държавата губи идентичността си…

Европейският парламент номинира Зеленски за Нобелова награда за мир

В същото време стана ясно, че редица европейски политици са предложили Володимир Зеленски да бъде удоостоен с Нобеловата награда за мир през 2022 г. Това се казва в тяхно писмо, публикувано на nobelprizeforukraine.

Настоящи и бивши политици, членове на Европейския парламент, се обърнаха към Норвежкия нобелов комитет с призив да преразгледа процедурата за номининации за Нобеловата награда за мир през 2022 г. и да удължи срока за кандидатстване, за да има време да включи Владимир Зеленски в списъка.

Тази година за Нобеловата награда за мир са номинирани 251 личности и 92 организации. Руският журналист и главен редактор на „Новая газета“ Дмитрий Муратов и филипинската журналистка Мария Реса получиха Нобеловата награда за мир за 2021 г., припомня БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама