Облачна и студена събота

07:00, 19 мар 22 25 1460 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Облачността ще остане разкъсана, след обяд - предимно значителна. На отделни места, главно по крайбрежието и в планините на Югозападна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи от североизток, до умерен, в крайните източни райони до силен. Ще остане студено с максимални температури между 2° и 7°, в София - около 3°.  

Над Черноморието облачността ще разкъсана, предимно значителна. В областите Добрич, Варна и Бургас е обявен жълт код за силен северен вятър. Поривите ще достигат до 15-20 м/сек (7-8 по Бофорт). Вълнение на морето ще е 4 бала.

На отделни места, главно по Южното Черноморие ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 11°.                     

В неделя и понеделник ще се задържи студено. Вятърът ще остане от север-североизток, слаб, по морския бряг умерен. В неделя по-значителни увеличения на облачността ще има над източните и планинските райони, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2° и максимални между 3° и 8°. В понеделник облачността над цялата страна ще се увеличи и на места ще превали слаб сняг, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама