„Това е унижение, неуважаеми герберски калинки“

15:20, 18 мар 22 25 2543 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

12 часа, мили приятели, бях държана на показ пред медиите и хората, с белезници на ръцете зад гърба. Знаете ли, че така като стои дълго време човек му става трудно да диша? Без вода, без тоалетна, хората с качулки злокобно ми крещяха: „Гледай надолу! Гледай надолу! Само ни дай повод да те ударим!“. А всъщност през цялото време законът е казвал, че трябва да си гледам колата, за да не ми сложат нещо… Това написа във Facebook бившият районен кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. Повод за думите ѝ са твърденията на членовете на ГЕРБ колко унизителен бил арестът на бившия премиер Бойко Борисов, защото се случвал по нощите и как той нямал достъп до адвокат. 

Припомняме, че вчера цялото ръководство на партията се беше вдигнало на граждански протест в Банкя, за да се оплаче от това, че се налагала репресия срещу техния лидер.

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

Иванчева припомни някои факти около ареста ѝ през април 2018 година. „В един момент и устата ми посегнаха да запушат, защото 3 часа не ми позволиха да си извикам адвокат и аз реших да информирам медиите за това посегателство над правата ми“, изтъкна бившата кметица.

По думите ѝ с бившия заместник-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова е ходела една жена в тоалетната, която ѝ е проверявала дори бельото. 

„Това е унижение, неуважаеми герберски калинки“, заключва Иванчева.

Десислава Иванчева получи 20 години затвор на първа инстанция

Припомняме, че Иванчева, Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени за корупция. Иванчева получи 8 години затвор, за това, че била поискала 250 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъдат придвижени преписките му в общината. На 17 април 2018 г. пък била приела първата част от белязаните 70 000 евро. Те бяха открити в колата ѝ, когато беше задържана пред сградата на Министерството на младежта и спорта. Описването на протоколите и броенето на банкнотите пред погледите на всички медии продължи часове наред.

Биляна Петрова и Петко Дюлгеров също бяха признати за виновни, като Петрова беше осъдена на 7 години затвор, а Дюлгеров - на 6 години. Преди това като първа инстанция спецсъдът осъди Иванчева на 20 години затвор. Иванчева и Петрова обаче останаха в ареста 8 месеца след задържането, след което бяха оставени под домашен арест. В крайна сметка ВКС освободи Иванчева под гаранция от 10 000 лева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама