Прокуратурата: Няма доказателства, за да обвиним Борисов

21:26, 18 мар 22 / Политика 25 1653 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Повдигане на обвинения на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова към този момент би било в нарушение на закона. Материалите не съдържат достатъчно доказателства за обосновано предположение, че тримата са извършили престъпление. Това обяви говорителят на СГС прокурор Десислава Петрова.

Досъдебното производство е образувано за изнудване. Доказателства за такова обаче няма, според прокуратурата. От държавното обвинение уточниха, че не са получавали от МВР предложение за привличането на тримата за обвиняеми. 

От МВР обаче казват друго. Според министерството в предадените в прокуратурата материали има и искане за повдигане на обвинение и на тримата. 

Премиерът е разпитан, Божков не

В СГС са докладвани разпити на шестима свидетели, сред тях е и премиерът Кирил Петков. Неговият разпит е бил първото действие по разследването. По време на разпита Петков е говорил за публично оповестената среща на 16 март с Лаура Кьовеши, в хода на която са разговаряли за публични твърдения на Васил Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Възпроизведени са единствено медийно известните твърдения, без да се конкретизират или допълват“, обясни прокурор Петрова.

„Следващият път могат да ме убият“: Освободиха Борисов от ареста

Васил Божков не е бил разпитван по делото. Разпитани са обаче други лица, свързани с него“, съобщи тя. Сред тях са служител в търговско дружество на Васил Божков, управител на дружество, служител на финансовото министерство, член на бюджетната парламентарна комисия.

Служителят на МФ свидетелства, че е имало срещи между Владислав Горанов и Васил Божков в кабинета на министъра, но Божков винаги е идвал само с пура, без торби, пликове или друг багаж. Свидетелят от бюджетната комисия пък е определил Менда Стоянова като свой политически опонент и е казал, че не е подкрепила негово предложение за промени в областта на хазарта, според него в резултат на влияние от Борисов и Горанов.

Има още материали

След внимателен прочит на материалите делото не е докладвано в неговата цялост. Постъпили са допълнителни материали, чието отношение ще бъде обект на допълнителен анализ“, каза прокурор Петрова и уточни, че става дума за снимки от медийни публикации.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама