„Абсолютен саботаж“: Петков и Рашков обвиниха прокуратурата за пускането на Борисов

23:41, 18 мар 22 / Политика 25 2550 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Изправени сме пред абсолютен саботаж на прокуратурата под ръководството на г-н Гешев. Това заяви премиерът Кирил Петков в извънреден брифинг половин час преди полунощ по повод освобождаването на Бойко Борисов.

„Следващият път могат да ме убият“: Освободиха Борисов от ареста

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър Владислав Горанов и бившият правителствен говорител Севделина Арнаудова и бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения, тъй като прокуратурата не намери доказателства за това.

Прокуратурата: Няма доказателства, за да обвиним Борисов

В България независима прокуратура няма, обяви министър-председателят и добави, че обвинението се държи „като адвокат на хора, на които трябва да бъдат повдигнати обвинения“, предаде БГНЕС.

Укриват се документи за искане на повдигане на обвинения, прикриват се сведения получени от изнудваното лице, само и само да не се извърши разследване по закон. Отричат се законови правомощия на разследващи органи и се спъва дейността на всеки, който се опита да работи срещу корупцията“, каза още Петков.

По думите му обаче проблемът на прокуратурата е, че по този казус работи и европейската: „Ще има много ясна информация на ниво Европейски съюз какви решения те взимат... Ще продължим да се борим България да бъде свободна европейска държава. Битката е започнала и ще работим с всички инструменти на Европа. Съжалявам, че прокуратурата се изложи по такъв очеваден начин тази вечер“. На въпрос обаче коя част от събраните доказателства касаят Европейската прокуратура, отговор не бе даден.

Вътрешният министър Бойко Рашков на свой ред обяви, че прокуратурата прави изводи за производство, на което току що е поставено началото и за което не е имало време да се съберат доказателства.

Той отрече да липсват каквито и да е доказателства в изпратената от полицията преписка и определи като били внушения  твърденията на прокуратурата, че МВР не си е свършило работата.

 „Прокуратурата за пореден път направи всичко необходимо, за да смачка труда на една служба от МВР“, заяви Бойко Рашков и изрази опасения, че може би оттук нататък никога няма да могат да докажат тези престъпления, свързани с изнудване на бизнесмена Васил Божков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама