Григор Димитров приключи с Индиън Уелс

09:26, 19 мар 22 / Спорт 25 1621 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка от сериите Мастърс в Индиън Уелс (САЩ). Поставеният под номер 33 миналогодишен полуфиналист Димитров загуби от седмия в схемата и в света Андрей Рубльов (Русия) с 5-7, 2-6 за 90 минути игра.

Гришо си е прал дрехите у Серина Уилямс

Преди двубоя с Рубльов Димитров записа три поредни чисти победи над Джордан Томпсън, Александър Бублик и Джон Иснър. Той си тръгва от турнира със 179 940 долара и 180 точки за световната ранглиста. От понеделник Григор ще се изкачи до 30-то място в ранглистата.

Димитров срази 208-метров опонент

От своя страна, Рубльов записа 13-та поредна победа и достигна до първи полуфинал в Индиън Уелс. Той се стреми към 11-та титла в кариерата си и трета поредна след триумфите си в Марсилия и в Дубай в последните седмици, а следващият му противник ще бъде американецът Тейлър Фриц, който в последния четвъртфинал от мъжката схема победи Миомир Кецманович от Сърбия в три сета, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама