„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан“

09:43, 19 мар 22 / Политика 25 1369 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Европейската прокуратура не се занимава с казуса с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Тя не е компетентна да го прави. Това каза адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов – Менко Менков, пред bTV.

По думите му българската прокуратура не е имала избор и е трябвало да освободи задържаните, тъй като в противен случай щяла да продължи „незаконните действия на МВР и да се превърне в престъпница“.

„Следващия път могат да ме убият“: Освободиха Борисов от ареста

Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая. „Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване“, каза още Менков.

„Абсолютен саботаж“: Петков и Рашков обвиниха прокуратурата за пускането на Борисов

Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез Google“, каза Менков.

Той допълни, че ще подаде жалба към прокуратурата за действията на премиера и на МВР. „Това е чудовищно и трябва да спре“, каза Менков. „Забъркването на името на Лаура Кьовеши ще има последствия“, смята адвокатът.

Дъщерята на Борисов: Искам този фашизъм да спре

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама