Първа пролет

07:00, 20 мар 22 25 1716 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пролетното равноденствие настъпва на 20 март 2022 г. в 17:33 часа българско време, когато идва астрономическата пролет. Днес денят и нощта са приблизително равни по продължителност. Денят все пак е малко по-голям с 8 минути.

Времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над северните и източните райони, но без валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с по-значителни увеличения на облачността. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-6°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра около минус 10°.

В понеделник ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Облачността ще се увеличи, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните - между 5° и 10°. Във вторник ще преобладава облачно време, на места, повече в Южна България и Старопланинската област, със слаби валежи от дъжд и сняг. Вятърът в източната половина от страната временно ще е силен.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама