Путин уволнил над 1000 души заради страх от отравяне

09:25, 20 мар 22 25 2129 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Около 1000 членове на персонала на руския президент Владимир Путин са били сменени само за един месец в най-голямата чистка на служители. Основните страхове на президента са нараснали след инвазията в Украйна. Основно притеснение на Путин е да не бъде отровен, сочат доклади на британските спецслужби.

Бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки са сред уволнените.

Нахлуването в Украйна от Русия беше широко осъдено от страни по целия свят и наказано с тежки санкции, наложени на Путин и свързани с него олигарси. Американски и западни служби многократно предупреждаваха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, заради струпаните по общата граница хиляди военнослужещи и много техника. Москва винаги отричаше плановете за инвазия, пише БГНЕС.

Зеленски с ново силно обръщение към руския народ

Кремъл има история с отравянията, но предимно като активна страна, пише изданието и дава за пример отравянето на критиците на властта в Москва с нервнопаралитичния агент Новичок, използван като средство за унищожаване на опозиционери като Алексей Навални, който беше отровен през август 2020 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама