Манолова с критики към управляващите заради арестите 

10:15, 20 мар 22 / Политика 25 2037 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години битка срещу „модела Борисов“ и да попарят надеждите, очакванията, енергията на десетки хиляди хора от площадите на България. Това заяви пред БНТ Мая Манолова.

По думите ѝ резултатите от тези арести започват на практика реанимация на ГЕРБ, тъй като са им дали възможност да минат в контранастъпление и реално да се върнат обратно в политическата игра. „От всичко това, което се разигра, се видя, че на Борисов адвокат не му трябва при Гешев - главен прокурор“, отбеляза Манолова.

Напрежение между институциите заради ареста на Борисов

Според нея с тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления има съмнения, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

„Ако в следващите дни цялото това искане и за задържане, и за привличане като обвиняем не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение и действията сега на МВР и на правителството и изобщо тяхната способност ефективно да се борят с корупцията“, заяви Манолова.Тя посочи като възможност за доказателства проверките за язовирите, автомагистралите и договорите и плащанията там.

„Абсолютен саботаж“: Петков и Рашков обвиниха прокуратурата за пускането на Борисов

Според Мая Манолова по темата „съдебна реформа“ това мнозинство практически не е направило нищо. Още не е минал през зала законът за спецсъдилищата, няма го закона за КПОНПИ, нищо не се прави и за смяна на членовете на инспектората на ВСС. „Моят голям упрек 100 дни след старта на това управление е, че те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа“, категорична е Мая Манолова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама