Кола се вряза в карнавална трупа в Белгия

16:00, 20 мар 22 / Свят 25 1664 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Шестима души са загинали, 10 са тежко ранени и животът им е в опасност, а 27 са пострадали по-леко, след като кола се вряза в тълпа в белгийското село Стрепи Брекни в Южна Белгия.

Инцидентът е станал по време на подготовка за карнавал между 4.00 и 5.00 сутринта, когато хората са се събрали за карнавалното шествие по случай края на зимата. Ето как пострадал описа станалото:

„Към 5 часа една кола премина с бясна скорост и помете кортежа. Аз дойдох на себе си към 5.30 часа след леко сътресение. Видях сцена като по филмите - хора по земята, кръв навсякъде, линейки, полиция. Ужасни сцени, наистина“.

16 линейки са изпратени на място, за да помогнат на пострадалите, създадени са и екипи за оказване на психологическа помощ. По-късно се очаква да пристигне кралят на Белгия Филип, пише БНР.

Засега органите на реда изключват версията за терористичен акт, остава неясно дали става дума за преследване с полицията. Хорото на местните хора, което беше предвидено за този час, ще се играе, но ще бъде траурно хоро.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама