Изключете светлините - и за планетата, и за мира

09:00, 26 мар 22 25 1404 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От стартирането си през 2007 г. Часът на Земята се разраства до едно от най-значимите световни движения за опазване на природата.

Но тази година, на 26 март, Часът на Земята ще се проведе в особено критичен момент.

Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата. Скоро световните лидери ще се съберат за Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие COP26, за да изготвят нов глобален план за действие за опазване на природата през следващото десетилетие.

В нощта на 26 март, в 20:30 ч., от WWF излизат с апел хората по целия свят да отбележат Часа на Земята, като изключат светлините в знак на солидарност с човечеството и планетата.

Защо е важен Часът на Земята 2022?

Работим за свят, в който да живеем в хармония с природата. Но това е възможно, само ако има мир между хората. Светът отново пропада в лудостта на войната с невъобразими загуби. И за хората, и за природата.

От WWF изразяват съчувствие към всички, които войната засяга, и солидарност и подкрепа към всички техни колеги, семейства и целия украински народ. „Настояваме политици и международната общност да направят всичко възможно да спрат агресията и да наложат мир в Източна Европа. В тези изпълнени с предизвикателства времена Часът на Земята е още една възможност да покажем съпричастност, да сме заедно, да се грижим един за друг, както и за дома, който споделяме“, пишат от WWF и споделят рисунката на 15-годишната Елмаз Емиросанова от Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама