Силен вятър на изток

07:00, 22 мар 22 25 1134 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жълт код за силен вятър е обявен в Източна България. Предупреждението е в сила за областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес облачността ще се увеличава и главно над Южна и Източна България ще е по-често значителна. На места в Горнотракийската равнина и в планинските райони ще превали дъжд.

Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната - силен. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София около 9°.
 
Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, според прогнозата на НИМХ.
  
Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен североизточен вятър. Остава студено с максимална температура на 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра около минус 6°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама