Легендарният „Харли Дейвидсън“ на Джони Холидей беше продаден за рекордна сума

18:40, 22 мар 22 / Любопитно 25 1501 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Легендарният мотоциклет „Харли Дейвидсън“, наречен „Laura Eyes“, на френския рокаджия Джони Холидей беше продаден за 470 840 евро на изложението Ретромобил в Париж, предаде агенция „Франс прес“, цитирана от БТА.

Сумата е рекордна за следвоенен мотоциклет, отбелязват от аукционната къща „Аркюриал“.

С първоначална оценка между 50 000 и 250 000 евро, мотоциклетът стана обект на десетминутна битка между участниците в търга, преди да бъде продаден за 470 840 евро на анонимен купувач.

Моделът Softail Heritage 1340, който Джони Холидей кара по време на пътешествие в САЩ през 1990 г., „възкръсна“ за нов живот във Франция след пълна трансформация от оранжево и черно в електриково синьо.

Предоставен на Холидей от шефа на „Юнивърсъл мюзик“ Паскал Негр и преименуван в чест на дъщерята на рокаджията Лора, мотоциклетът е механичната звезда на видеоклипа от 1995 г. „I can't stop wanting you“ от албума „Rough Town“. През 1998 г. возилото излиза заедно с него на „Стад дьо Франс“ за антологичен концерт.

Непосредствено преди шоуто мотоциклетът е подарен на френски фен, избран чрез конкурс, организиран от Джони Холидей и звукозаписната му компания. Щастливецът получава правото да го пази 23 години.

Продавачът се е съгласил да дари 20 процента от сумата на асоциацията „Ла бон етоал“, създадена от вдовицата на рок певеца Летисия Халидей.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама