Започва затопляне

07:00, 23 мар 22 25 1316 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще се разкъсва и намалява, още преди обяд над по-голямата част от страната до слънчево. Ще духа до умерен, в крайните източни райони временно силен вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София - 9°-10°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд над южните райони, но ще е почти без валежи. По-късно през деня облачността ще намалява и ще е предимно слънчево. Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7°-11°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността в сутрешните часове над Родопите, Странджа и Сакар и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, преди обяд по високите и открити части временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра  ще е около 0°, на 2000 метра около минус 5°.

През следващите дни вятърът ще е от запад-северозапад и с него бързо ще се затопли. В четвъртък времето ще е слънчево. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 15° и 20°. В петък над източната половина от страната ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, там и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама