Световната №1 шокира света на тениса

08:42, 23 мар 22 / Спорт 25 1586 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Световната №1 Ашли Барти шокира света на тениса, като обяви че слага край на професионалната си кариера на едва 25-годишна възраст.

Само преди няколко седмици тя триумфира на домашното Открито първенство на Австралия, а титлата е с огромно значение и поради факта, че тя се превърна в една от малкото в този спорт с трофей от Големия Шлем на три различни повърхности.

„Днес е труден и изпълнен с емоции ден за мен, докато обявявам оттеглянето си от тениса“, каза тя във видео, публикувано в социалните мрежи. „Изключително благодарна съм за всичко, което ми даде тенисът. Убедена съм и знам, че сега е подходящият момент да оставя ракетите и да преследвам другите си мечти“, каза Барти.

Барти е номер едно в света повече от две години и се оттегля, след като спечели три титли от Големия шлем в игрите поединично - Откритото първенство на Франция през 2019 г, Уимбълдън през 2021 г и Откритото първенство на Австралия тази година. „Благодаря ви, че бяхте невероятен посланик на този спорт и на жените по целия свят. Ще ни липсваш толкова много, Аш“, отвърнаха от Женската тенис асоциация, съобщи БНР.

В края на миналата година тя се сгоди за дългогодишното си гадже Гари Кисик, който постоянно присъстваше на корта, когато тя играеше, и често публикуваше подкрепящи съобщения в социалните медии.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама