Вътрешният министър с обвинение към сестрата на Арнаудова

10:54, 24 мар 22 / Политика 25 1917 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Вътрешният министър Бойко Рашков уличи сестрата на политическия съветник Севделина Арнаудова - Ирена Арнаудова, във възможен теч на информация от МВР по време на акцията на ГД „Национална полиция“ на 17 март. 

Припомняме, че тогава бяха задържани за 24 часа бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и самата Арнаудова.

В интервю за bTV Рашков обяви, че сестрата на Арнаудова работи в служба „Информация и анализ“ на главната дирекция в МВР към този момент.

По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването. В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в нашето общество публично във връзка с твърденията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са иззети, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам“, заяви Рашков.

Вътрешният министър обясни още, че по този случай Агенцията за финансова инспекция е направила проверка и е констатирала над половин милиард лева, от които е лишен българският гражданин.

„Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали само проверки и от тях няма никакъв ефект“, каза Рашков.

В доклада на Агенцията за финансова инспекция става дума за неприбрани от хазната 559 милиона лева.

Съпругът на Арнаудова: Джипът ни е от фирмата, строила „Балкански поток“

Арнаудова отрича да е имало теч на информация от сестра ѝ

Минути по-късно Севделина Арнаудова поиска право на отговор в bTV. Тя потвърди информацията, че сестра ѝ Ирена работи в ГД „Национална полиция“ от години, но нарече „глупости“ обвиненията на Рашков срещу нея. 

„Бойко Рашков изрече много неистини. Сестра ми работи в ГД „Национална полиция“ от 22 години и има редица награди от това министерство, подписвани от най-различни министри. Тя категорично не е имала никаква информация за полицейската акция срещу нас. Не е изпращала информация към мен“, заяви Севделина Арнаудова, като подчерта, че сестра ѝ работи в сектор, който няма нищо общо с провежданите разследвания и досъдебни производства. „Никой от нас не знаеше, че ще бъде арестуван“, изтъка тя. 

Политическият съветник на ГЕРБ обвини вътрешния министър, че упражнява системен психологически натиск върху нея и нейното семейство. „Бойко Рашков трябва да се извини за тези твърдения или да ги докаже, защото в неговите правомощия като министър е цялата възможност да докаже твърденията си“, посочи Арнаудова.

Единственото, което мога да го окачествя като документи, иззети при обиска и ареста ми, са заповеди за мои командировки, когато работех в Министерския съвет. Останалото са наши разследвания, които централата е правила относно появилите се снимки от резиденция „Бояна“. Наши разследвания, които ще докажат, че снимките са манипулирани. Това иззеха, имаше и телефони“, обясни пиарът. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама