Прокуратурата ще разпита Бойко Борисов

13:05, 24 мар 22 / Политика 25 1367 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият премиер Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова са призовани за разпит в прокуратурата за идващия понеделник. Това каза пред „Сега“ говорителката на СГП и зам.-градски прокурор Десислава Петрова.

Причината да не бъдат разпитани още тази седмица е, че адвокатът им - Менко Менков, има служебни ангажименти и понеделник е бил първата възможност. Разпитът на тримата е по делото за изнудване на хазартния бизнесмен Васил Божков. По-рано bTV съобщи за призоваването на Борисов. 

Божков: Един милион може да се събере по джобовете на едно сако

„Естествено, че съм призован и вие знаете, изтече информация. Цялата работа е да ни развеждат като маймуни“, потвърди самият Борисов.

Преди седмица Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа по дело, образувано по неотложност от МВР. След това обаче тримата бяха освободени, тъй като прокуратурата обяви, че няма доказателства, на базата на които да им бъде повдигнато обвинение. Освен това държавното обвинение обвини МВР, че е опорочило разследването и че изобщо не е имало основание да го образува. Вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков пък обвиниха прокуратурата, че саботира разследването и отказва да провери твърденията на Васил Божков, че е давал огромни подкупи на Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама