Времето остава хубаво

07:00, 25 мар 22 25 1194 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в Източна България и на места там ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България северен вятър и с него в страната ще нахлуе по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 11°-12°, в североизточните райони до 19° в крайните югозападни, в София около 14°. 

Над Черноморието ще духа умерен до силен северен вятър. От север на юг облачността временно ще се увеличи и на много места ще превали дъжд. Максимални температури на въздуха между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд и вечерта ще има временни увеличения на облачността, главно над Стара планина и масивите от Югоизточна България. На отделни места ще превали слаб дъжд, над около 1700 метра - слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

През нощта срещу събота вятърът ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне; сутрешните температури слабо ще се понижат. Облачността ще намалее и през почивните дни ще е предимно слънчево. Вятърът ще е със западна компонента, ще бъде слаб и ще се затопли; максималните температури в неделя ще са между 17° и 22°, по-ниски ще остават по Черноморието. Привечер в неделя от югозапад ще се появи висока облачност, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама