Северна Македония шокира Италия на футбол

10:21, 25 мар 22 / Спорт 25 1590 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Отборите на Португалия, Северна Македония, Уелс и Швеция достигнаха финалните плейофи за класиране на световното първенство по футбол в Катар в края на годината. Мачът, който най-силно прикова вниманието, бе в Палермо, където европейският шампион Италия загуби от Северна Македония с 0:1 и няма да играе на мондиала.

Другите резултати:
Португалия - Турция  3:1
Уелс - Австрия  2:1
Швеция - Чехия  1:0 (след продължения)

Два от полуфиналите не се изиграха заради войната в Украйна. В първия Полша се класира директно, след като Русия бе наказана, а другият между Шотландия и Украйна е отложен.

Финалните двубои по програма са на 29 март, а те са Португалия срещу Северна Македония и Швеция срещу Полша. За третия все още няма яснота за датата, но в него трябва да играят Уелс и победителят от двубоя Шотландия - Украйна. Победителите в тези три финала се класират за световното първенство, пише БНР.

Роберто Манчини - селекционерът на националите на Италия, бе крайно разочарован от загубата с 0:1 срещу Северна Македония. Домакините доминираха през целия мач, но накрая допуснаха фатален гол, който ги изхвърли от мондиала.

Манчини коментира: „Много съжалявам за момчетата. Обичам ги дори повече, отколкото през юли. Те са страхотни и благодарение на тях този отбор има бъдеще. Триумфът през юли бе най-хубавият момент в кариерата ми, а тази загуба е най-голямото ми разочарование. Във футбола понякога се случват такива невероятни неща. Направихме всичко възможно да спечелим, но не се получи. Трудно ми е да говоря в този момент“.

Спечелването на европейското първенство бе заслужено, играхме добре, но късметът, който бе с нас през миналото лято, днес ни обърна гръб. Понякога във футбола стават такива изненади. Доминирахме в квалификационната ни група, имахме две възможности да си гарантираме първото място и бе достатъчно да използваме поне една от тях, но не се получи", допълни специалистът, припомняйки за двете пропуснати дузпи от Жоржиньо в двата сблъсъка с Швейцария.

В момента разочарованието е твърде голямо, за да мисля за бъдещето си. Нека мине някакво време“, каза още Манчини.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама