Топъл и слънчев уикенд

07:00, 26 мар 22 25 1354 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде слънчево. Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб вятър със западна компонента. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 15°, малко по-ниски ще останат в крайните източни райони.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще се затопли; максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието. През нощта срещу понеделник от югозапад ще се появи разкъсана висока и средна облачност, която през деня в понеделник над Югозападна България ще се увеличи и вплътни, почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб. Дневните температури слабо ще се понижат, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама